Mesaj de felicitare adresat Domnului Gheorghe CHIVU, Profesor emerit, Membru corespondent al Academiei Române


Mesaj de felicitare adresat Domnului Gheorghe CHIVU, Profesor emerit, Membru corespondent al Academiei Române

Distinse Domnule Profesor,

Domeniile de activitate în care V-ați manifestat de-a lungul traseului științific, pe cât de vast, pe atât, uneori, de complicat, s-au dovedit a fi propice pentru developarea calităților Dumneavoastră de cercetător, de dascăl, de Om care știe să încurajeze optimismul și siguranța în ziua de mâine. Bunăvoința, încrederea în oameni, caracterul deschis și sufletul luminos – acestea și-au lăsat amprenta în tot ceea ce ați reușit să faceți pe parcursul anilor. Și trebuie spus că ați reușit să realizați multe fapte demne de cea mai înaltă considerație.

Abordarea complexă din perspeciva de filolog, lingvist, istoric al limbii, literaturii și culturii române, materializată în multiple lucrări, constituie dovada indubitabilă a unui demers științific bazat pe principii solide de cercetare. Iar experiența acumulată Vă diferențiază în raport cu predecesorii, pe care știți să-i prețuiți, punându-i și punându-Vă în valoare.

Apreciem înalt opera Dumneavoastră de-o viață, care vizează constituirea și evoluția limbii române literare, și ne exprimăm sentimentele de gratitudine pentru sprijinul constant și oportun acordat revistei „Limba Română”.

La Mulți Ani, dragă Domnule Profesor!

Colegiul de redacție al revistei „Limba Română”

 

Congratulatory message addressed to Mr. Gheorghe CHIVU, Emeritus Professor, Corresponding Member of the Romanian Academy